Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ευκαιρία για μια νύχτα με τον...Κόμη Δράκουλα!


Το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό...

Το Κάστρο Μπραν στην κεντρική Ρουμανία, ευρύτερα γνωστό και ως Κάστρο του Κόμη Δράκουλα, που πρόσφατα επέστρεψε στα "χέρια" της οικογένειας του Ντομινίκ των Αψβούργων άνοιξε και πάλι χθες τις πύλες του στο κοινό.

Όσοι, ωστόσο, είχαν επισκεφθεί το Κάστρο στο παρελθόν, ίσως με έκπληξη διαπιστώσουν κάποιες αλλαγές στη διακόσμησή του, αφού οι συλλογές που φιλοξενούσε και οι οποίες ανήκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού βρήκαν νέα "στέγη", στο νεοϊδρυθέν μουσείο, που φέρει την επωνυμία, "Το Σπίτι Μεσαιωνικών Εθίμων του Μπραν".

Στην επίσημη τελετή που έγινε χθες, στο Κάστρο, προκειμένου να σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία του, η οικογένεια των Αψβούργων, με επικεφαλής τον ίδιο τον Ντομινίκ, τοπικοί και άλλοι "άρχοντες", εκπρόσωποι του υπουργείου Τουρισμού της Ρουμανίας, ευχαρίστησαν όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια "φρεσκαρίσματος" του Κάστρου, που καθίσταται και πάλι επισκέψιμο.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του διαβεβαίωσαν τους αρμόδιους πως θα κινούνται πάντα με γνώμονα το σεβασμό στην τοπική παράδοση και κληρονομιά σε ό,τι αφορά το Κάστρο.

Μιλώντας για τη νέα επίπλωση, η Λία Τραντάφιρ, μία εκ των εκπροσώπων της Εταιρίας Διοίκησης του Κάστρου, ανέφερε- μεταξύ άλλων- πως έγινε προσπάθεια να προσεγγίζει το στυλ και την εποχή που αντιπροσωπεύει.

Σύμφωνα με την ίδια, το πολυτιμότερο "κομμάτι" όσων φιλοξενούνται πλέον στο Κάστρο είναι το βιβλίο επισκεπτών, που ανήκε στη βασίλισσα Μαρία και την πριγκίπισσα Ιλεάνα και στις σελίδες του μπορεί ο επισκέπτης να διαβάσει τα ονόματα μεγάλων προσωπικοτήτων του παρελθόντος.

Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές δράσεις, η κ. Τράνταφιρ ανέφερε πως θα κατασκευαστεί- μεταξύ άλλων- ένα δωμάτιο, που θα προορίζεται για τη φιλοξενία όσων θέλουν να περάσουν μια βραδιά παρέα με τον ... Κόμη Δράκουλα.


Είμαι γενικά πολύ αναίσθητος σε θέματα ταινιών τρόμου, φρικιαστικών ιστοριών, αίματα και τέτοια...Δεν μου κάνουν τίποτα, ίσως επείδη δεν πιστεύω στα μεταφυσικά και σε πολλά άλλα!!! Αλλά μια ανατριχίλα θα την ένιωθα αν έμενα ένα βράδυ στο κάστρο του Δράκουλα!! Γιατί όσο και αν μου φαίνονται γελοία... ποτέ δεν ξέρεις τι παίζει!!!!!!!!!

4 σχόλια:

korinoskilo είπε...

ουτε να το σκεφτομαιιιιι!!!!!!

εχω δει ολες τις ταινιες και κομικες και κανονικες και τρομακτικες με τον κομη ....
αλλα να παω εκει μπρρρρρρρρ

MOLEMOU είπε...

KAI OMOS EINAI POLI OMORFA NA PATE -EINAI FANTASTIKO TO MEROSKAI OLH H PERIOXH-KALHMERA APO TO MONAXO

Rock N Rolla είπε...

to pistevw oti tha einai apisteuta ekei...apo apopsi topiou, istorias kai eimai sigouros oti to kastro tha einai teleio... emeines kai to vrady ekei MOLEMOU?an nai thelw na akousw entypwseis!!

Rock N Rolla είπε...

Elena,pairneis 10 kila skordo, olo to eikonostasi, ksila gia na karfwseis thn kardia alla kai pali mati den kleineis ekei mesa!!! :P

kalhmera sas... :)))