Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Προορισμός: Σιδάρι, Κέρκυρας

Θέλετε να πάτε διακοπές και δεν έχετε αποφασίσει ακόμη που?? Θέλετε να περάσετε όσα πιο καλά γίνεται, έχετε μαζέψει ένα καλό ποσό, αλλά η οικονομική κρίση σας συμβουλεύει να γλιτώσετε ότι μπορείτε?!?! Μία είναι η λύση, είτε θέλετε να τα σπάσετε είτε να αράξετε πίνοντας μία Pina Colada με το μωρο χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα... Σιδάρι Κέρκυρας κυρίες και κύριοι...

Το Σιδάρι είναι αναμφισβήτητα το επίνειο της βόρειας Κέρκυρας και σημείο αναφοράς κάθε επισκέπτη του νησιού. Βρίσκεται σε απόσταση 32 χλμ. από την πόλη. Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του Ιονίου και έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, την οποία οφείλει στο περίφημο «Canal d’ Amour» ή «Διώρυγα του Ερώτα». Είναι μια παραλία εξαιρετικής ομορφιάς. Λευκά σμιλεμένα βράχια και καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό. Και όχι μόνο. Μια συστοιχία από αμμώδη βράχια, υψώνονται μέσα από τη θάλασσα και λόγω της τριβής τους με τα κύματα σχηματίζουν παράξενα σχήματα. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα υπόγειο μονοπάτι, το οποίο μπορεί κανείς να το περπατήσει ή να ξεκουραστεί από το κολύμπι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο βυθός σε αυτό το σημείο, καθώς υπάρχουν αρκετές θαλάσσιες σπηλιές, που αποτελούν πρόκληση για τους λάτρης των καταδύσεων.
Εκτός, από το Κανάλι ή Διώρυγα του Έρωτα, στο Σιδάρι θα κολυμπήσετε κα ιστα μικρά λιμανάκια και τους γραφικούς κόλπους που σχηματίζονται ανάμεσα στα λαξεμένα βράχια και δίνουν την αίσθηση της ιδιωτικής πλαζ.


Το Σιδάρι είναι μια από τις πρώτες περιοχές της Κέρκυρας που ανέπτυξαν τις τουριστικές υποδομές τους. Έτσι, σήμερα στην περιοχή, που είναι πνιγμένη στο πράσινο, λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στον τομέα της διασκέδασης οι επιλογές ποικίλουν. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο το Σιδάρι επισκέπτονται περισσότεροι από 5.000 τουρίστες, η πλειοψηφία των οποίων είναι βρετανικής καταγωγής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Σιδάρι έχουν ανασκαφεί ίχνη οικισμού της Νεολιθικής Εποχής που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι ο αρχαιότερος του νησιού.

Η διαμονή στο Σιδάρι σας προσφέρει επίσης την δυνατότητα να επισκεφτείτε τα διπλανά χωριά, αφήνοντας πίσω την κοσμοπολίτικη πλευρά της Κέρκυρας γνωρίζοντας απλούς και φιλόξενους ανθρώπους, γραφικές τοποθεσίες καθώς και πλήθος άλλων παραλιών για όλα τα γούστα!!Μερικά από αυτά είναι τα Μαγουλάδες, Αρρίλας, Αυλιώτες, Άγιος Στέφανος καθώς και οι Περουλάδες με την πανέμορφη παραλία του Λογκά (Sunset Beach για τους ξένους) με το εκπληκτηκό ηλιοβασίλεμα (βραβευμένο και παγκοσμίου φήμης) και τον δυσσεύρετο Δράστη, μια ήρεμη τοποθεσία η οποία καταλήγει στη θάλασσα και για όσους οργανωθούν και πάρουν ποδήλατο (το θαλλάσιο εννοείται!) ως εκεί ή ξέρουν καλό κολύμπι και έχουν αντοχές, μπορεί να σας οδηγήσει σε παραλιές προσβάσιμες μόνο δια θάλασσας...



4 σχόλια:

MOLEMOU είπε...

MALON KALA 8A PERASOUME AN PAME APO OTI LES-KALHMERA APO TO MANAXO KAI PANTA ME XAMOGELO

Rock N Rolla είπε...

ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ :P
TRUST ME!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.

Unknown είπε...

Έχω πάει .....
Κανάλι νταμούρ και ο Λογκάς μου έκανε εντύπωση!!!!
Τέλεια τα Βόρεια μέρη της Κέρκυρας...!!!

peroulades corfu canal d amour είπε...

η περιοχη αυτη αγαπητε μου φιλε ονομαζεται Περουλαδες και εκει υπαγονται οι παραλίες "καναλι της αγαπης", "λογγας" "δραστης" "αποτρυπητη""βυθισμενο". ειναι τρομερη παραφιλολογία οταν παντου αναρταται οτι ανηκουν στο "φημισμενο" Σιδαρι ειναι το απολυτο λάθος. όντως στους Περουλάδες έχουν ανασκαφεί ίχνη οικισμού της Νεολιθικής Εποχής που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι ο αρχαιότερος του νησιού. το Σιδαρι αποτελει μια πολυ μικρή τοποθεσία των περουλάδων που έχει μια αμμωδη παραλία, μπαράκια, εστιατόρια και τουριστικά. παρακαλώ πάρα πολύ να διορθωθει... λιγο απο ολα ειπαμε... οχι ο΄τι να ναι.