Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Ένας αλανιάρης πύθωνας...στα Τρίκαλα!!!

Βρέθηκε τελικά ο πύθωνας που το είχε σκάσει, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, από το σπίτι του ιδιοκτήτη του, στην πόλη των Τρικάλων.

Ο ιδιοκτήτης, Γεώργιος Γιούτσος, διαπίστωσε την Πέμπτη πως ο πύθωνας, που έχει μήκος τέσσερα μέτρα και ζυγίζει 60 κιλά, έλειπε από το ειδικό κλουβί, όπου είχε τοποθετηθεί, μετά την πρώτη απόδρασή του, τον Αύγουστο. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν υπάλληλοι του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, που από νωρίς το μεσημέρι άρχισαν ν' αναζητούν, στην περιοχή Καρυές και σε αγροτικές εκτάσεις, το φίδι, χωρίς, ωστόσο, κάποιο αποτέλεσμα, ενώ ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία. Τελικά, τον πύθωνα βρήκε διερχόμενος οδηγός ταξί, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σπίτι του ιδιοκτήτη του.

Το φίδι είχε διαφύγει της προσοχής του ιδιοκτήτη του και τον περασμένο Αύγουστο και βρέθηκε αργότερα έξω από την πόρτα ενός Τρικαλινού. Τότε, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο πύθωνας είχε μεταφερθεί στο ζωολογικό κήπο της πόλης των Τρικάλων, όπου παρέμεινε περισσότερο από τρεις εβδομάδες. Πριν από δέκα ημέρες, ο ιδιοκτήτης του, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, παρέλαβε το ερπετό και το φιλοξενούσε, όπως και παλαιότερα, σε αποθήκη του σπιτιού του, σε ειδικά διαμορφωμένο κλωβό, ώσπου το έσκασε για δεύτερη φορά. Το γεγονός έχει προκαλέσει προβληματισμό στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων, ενώ η δημοτική αρχή προβληματίζεται για το τι θα πρέπει να γίνει στο μέλλον με τον "άτακτο" πύθωνα.


Πηγή: ethnos.gr

Τι θα πρέπει να γίνει?? Τόσο δύσκολο είναι να παρθεί μια απόφαση?? Είναι πολύ απλό, ή θα κρατήσουν το καημένο το φιδάκι στον ζωολογικό κήπο, σε ένα περιβάλλον ασφαλές και υγιές γι' αυτο, ή ακόμα καλύτερα να το στείλουν εκεί που θα πρεπε να 'ναι έτσι κ αλλιώς. Στη ζούγκλα ή οπουδήποτε ζουν τέλος πάντων οι πύθωνες. Ο ιδιοκτήτης, ο κ. Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος νομίζω οτί έχει ξεκαθαρίσει με τις πράξεις και την ανευθυνότητα του οτί δεν είναι ικανός να φροντίσει πόσο μάλλον να προστατεύσει αυτό το ζωο οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να του το δώσουν ξανά. Και όχι μόνο για το φίδι, αλλά και για την προστασία των άμοιρων των Τρικαλιωτών που κινδυνεύουν να πάνε ή από καρδιακό αν αντικρύσουν ξαφνικά στην αυλή τους έναν πύθωνα, ή ακόμα και να τους επιτεθεί!!

Λευτερία στον πυθωνάκο ρε!!!

2 σχόλια:

korinoskilo είπε...

το σχολιο σου ειναι πιο καλο απο το ρεπορταζ παντως ;)

καλημερα

kakos lykos είπε...

Το σχόλιό σου όλα τα λεφτά!
Τι ευχαρίστηση προσφέρει σε αυτόν τον ανεύθυνο να έχει ένα εξωτικό ζώο σε μία αποθήκη;
Έλεος!
Πρέπει να απαγορευτεί άμεσα η πώληση τέτοιων ζώων, δεν είναι ζώα συντροφιάς, είναι ζώα που πρέπει να ζουν ελεύθερα στη φύση.

Καλημέρα Rock N Rolla και καλό Σαββατοκύριακο :)