Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Το έπος Atom Heart Mother...

Είναι το πρώτο κομμάτι από τον τέταρτο στουντιακό δίσκο των Pink Floyd. Είναι μεγάλο γι'αυτό αν αποφασίσετε να το ακούσετε θέλει υπομονή!! Μπορεί και να μην σας αρέσει αν δεν έχετε συνηθίσει στον ψυχεδελικό ήχο. Και είναι λογικό...Ούτε εμένα μ'αρεσε..Όταν το μελέτησα όμως είδα την ομορφιά του και την ιδιοφυία του!!!!

Βγήκε το 1970 στον ομμώνυμο δίσκο. Αυτό είναι το πρώτο εξώφυλλο που είχε βγεί!!Δεν περιείχε κανένα στοιχείο για το τι υπάρχει μέσα στο δίσκο...Ούτε όνομα ούτε τίποτα!!!
Σε κάποιες μεταγενέστερες εκδόσεις είχαν το όνομα και του συγκροτήματος και του άλμπουμ.
Το εξώφυλο επίσης εμφανίζεται στην ταινιάρα "Κουρδιστό Πορτοκάλι" του Κιούμπρικ στο ράφι στη σκηνή του δισκοπωλείου.

Το όνομα το πήρε από ένα άρθρο εφημερίδας το οποίο είχε τον τίτλο "Atom Heart Mother Named" και μιλούσε για μια γυναίκα η οποία είχε κάνει εγχείριση και τις είχαν βάλει ένα βηματοδότη που δούλευε με πυρηνική ενέργεια!!

Στον δίσκο υπάρχουν επίσης άλλα 4 κομμάτια: If (Roger Waters), Summer '68 (Richard Wright), Fat Old Sun (David Gilmour) και Alan's Psychedelic Breakfast (Gilmour,Waters, Wright, Mason). Το κομμάτι που έχω βάλει είναι γραμμένο από τους 4 Floyd μαζί με τον Ron Geesin. Αρκετά με τον δίσκο όμως...

Ακούστε την κομματάρα...Είναι σαν βγαλμένη από επική ταινία... Και ακούστε το μικροσκοπικό αλλά θεϊκό σόλο του Gilmour στο 18:04. Βασικά εδώ είναι στο τέταρτο βίντο στο 0.15 !!!! Δεν είναι απολύτως τίποτα σπουδαίο αν το σκεφτείς σε δυσκολία παιξίματος...Αλλά μέσα σε όλο αυτό το χάος της ψυχεδέλιας είναι μια ρομαντική πινελιά που μου παίρνει τα μυαλά!!!


5 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλημέρα και Καλή εβδομάδα.
Προσκυνούμε την κομματάρα!!

Rock N Rolla είπε...

καλη σας μερα ρε μαγκες!!! καλη εβδομαδα και σε σας!!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλημέρα!!!
Πέρνα να γράψεις το ζώδιό σου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΑΒΓΑ,ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ :))))ΧΑΘΗΚΕΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ;